Čaj „skida“ šećer
izvor novosti.rs
Čaj od korena divlje cikorije se priprema tako što se puna
supena kašika suvog korena prelije litrom ključale vode i kratko
prokuva. Pije se tri puta dnevno i efikasno eliminiše nagomilane toksine
Na pijaci u jesenje dane i tokom
zime može da se kupi cikorija, biljka bogata vitaminima i mineralima,
belančevinama. Čaj od korena divlje cikorije se priprema tako što se
puna supena kašika suvog korena prelije litrom ključale vode i kratko
prokuva. Pije se tri puta dnevno, a stimuliše i poboljšava izlučivanje
mokraće i na taj način efikasno eliminiše nagomilane toksine,
istovremeno jačajući organizam.
Čaj protiv šećerne bolesti, bolova u želucu i bolesti
jetre: popariti 5 grama lista cikorije sa 2,5 dl vrele vode i posle 10
minuta procediti. Piti po jednu šolju ujutru našte srca i jednu šoljicu
uveče pre spavanja.