Uvrstite mlečne proizvode sa niskom količinom masti u vašu dnevnu ishranu i sigurno dobijate bitku protiv gojaznosti. Protein će vas zasititi, a kalcijum će pomoći da istopite masti
Nutricija, 02.07.2014. u 20:38
Pitate se šta jedu mršavi ljudi? Ne, nije reč o voću i povrću, iako su oni osnova zdrave i pravilne ishrane, piše Cosmopolitan.rs.
Istraživači na univerzitetima Harvard, Brown i Case Western Reserve, analizirali su navike u ishrani kod 7.173 ljudi. Došli su do podatka da ljudi koji redovno konzumiraju mlečne proizvode najčešće imaju niži indeks telesne mase, a specifično je i to da ljudi koji barem dva puta dnevno jedu upravo mlečne prerađevine imaju manje šanse za gojaznost od onih koji ih konzumiraju retko.
Da se kilogrami istope, a koža zablista! OVDE pročitajte više o dijeti sa mlekom i pecivom.
Meko najviše utiče na širinu vašeg struka. Ljudi koji mleko konzumiraju na dnevnoj bazi imaju manje šanse da budu gojazni. Ipak, dobrobit za indeks vaše telesne mase zagarantovana je samo ako mleko sadrži manje od 3,4 procenta masti.
OVDE pročitajte koje lekove i namirnice nikako ne smete da kombinujete.
Što se drugih mlečnih proizvoda tiče, jogurt se često dovodi u vezu sa gubljenjem kilograma i to zbog kalcijuma. Kalcijum je ključni sastojak za održavanje vitke figure jer ovaj mineral može da poveća topljenje masti sa vaših bokova.
Dakle, uvrstite mlečne proizvode sa niskom količinom masti u vašu dnevnu ishranu i sigurno dobijate bitku protiv gojaznosti! Protein će vas zasititi, a kalcijum će pomoći da istopite masti.
OVDE saznajte kako je Debra Mesing nenamerno skinula devet kilograma!