04. 07. 2014. 08:00h | krstarica.com| foto: youtube.com/Crouton Crackerjacks
Fantastična kombinacija krema i piškota, ali na švajcarski način. Prava poslastica sa piškotama (Foto: Ilustracija)
* 2 slatke pavlake
* 1 belance i 1 žumance
* 1 čaša (od jogurta) šećera u prahu
* 2 mala krem-sira
* 1 neskafa
* 2 velike kutije piškota
* Umutiti 2 slatke pavlake, u posebnoj činiji dobro umutiti 1 belance, pa dodati 1 žumance i 1 čašu (od jogurta) šećera u prahu. Zatim sve zajedno umutiti. U odvojenoj činiji izgnječiti viljuškom 2 mala krem-sira i blago umešati u prethodnu masu bez korišćenja miksera.
* U međuvremenu, napraviti u šolji od bele kafe 1 neskafu, sa 1/2 vruće vode i 1/2 vrućeg mleka. Dve velike kutije piškota blago natopiti neskafom, ne preterano, i ređati na četvrtastu tacnu. Potom sipati jedan deo fila, pa opet ređati piškote i tako dok se ne potroši sav materijal.
*Na kraju staviti isti fil. Tiramisu obavezno mora da odstoji barem 5 sati u frižideru, i to obavijen folijom, kako ne bi upijao mirise drugih namirnica, ili nekoliko sati u frizu. Služiti hladan.