20. 03. 2013. 08:00h | tportal, Vestionline
Jedna namirnica, koja se nalazi u gotovo svakom našem obroku, kod vecine ljudi negativno utice na kožu, zglobove i šecer u krvi. U pitanju je pšenica! Pšenica koju svakodnevno konzumiramo daleko je od prave pšenice. Kada bi nekome iz 18. veka dali današnji pšenicni hleb, on bi ga jedva prepoznao, piše Dailyhealthpost. Pšenica koju svakodnevno konzumiramo daleko je od prave pšenice
Pšenica i problemi sa kožom
Ugljeni hidrati u pšenici se obicno smatraju zdravim zbog svoje složenosti. Ipak, oni se razbijaju u šecere, koji dovode do povišenog nivoa insulina i aktiviranje žlezda, pa su rezultat masna koža i akne.
Kako pšenica utice na zglobove
Milioni Amerikanaca verovatno imaju alergiju na pšenicu, a da toga nisu svesni. Cesti bolovi u zglobovima se pojavljuju kao posledica alergije koja nije dijagnostikovana. Prema doktoru Vilijamu Davisu, bolovi u zglobovima izazvani konzumacijom pšenice se najcešce javljaju u zglobovima prstiju.
Pšenica i šecer u krvi
Pšenica može loše da deluje na šecer u krvi. Kako je vec spomenuto, pšenica, koja je puna ugljenih hidrata, na kraju se pretvara u šecer. Što je još gore, pšenica je prepuna amilopektina, ugljenih hidrata koji mogu da povise nivo šecera u krvi više nego obican šecer i mogu da dovedu do brojnih drugih zdravstvenih problema kao što je dijabetes.
View the original article here