Iako je ponedeljak ozloglašen zbog pocetka radne sedmice i cinjenice da vam je na stolu uvek ostalo i ponešto neodradeno od petka, istraživanja pokazuju da ni nedelja nije ništa bezopasnija.
Kako se poslednji dan vikenda približava kraju, javlja se svest da su provod i odmaranje za vama i da cete vrlo brzo morati da se vratite na posao.
***Pivo: Razlozi da ga zavolite ili volite još više Isprovocirani tim trenutkom otrežnjenja, posežete za hranom i to obicno izmedu 19h i 22h. To je prakticno ocajnicki pokušaj da se ublaži nelagodnost zbog dolazeceg ponedeljka, pa se ostaci torte ili porcije pice cine kao idealna stvar.
Nedavno sprovedena studija kaže da je gotovo polovina ljudi sklona da se prejeda na emocionalnom nivou nedeljom uvece, dok druga najveca pretnja po naš stas dolazi izmedu 15h i 17h radnim danima. ***So, šecer, masnoce: Šest suludih stvari koje treba da znate o grickalicama
Ono što vam mi preporucujemo kako biste izbegli ovu klopku, jeste da dok ušuškani gledate omiljeni televizijski program, pijuckate vodu i eventualno dodate u nju limun ili pak uzmete neku vockicu koja ne sadrži previše šecera u sebi, poput jabuke.
Možda cete sada kada znate razlog zbog kojeg vam je ponedeljkom ujutru potrebna još jedna rupa na kaišu, moci lakše da se savladate i neraspoloženje zbog nastupajucih obaveza smanjite na neki bolji i kreativniji nacin. ***Uz ove namirnice pobedite glad!
(Cosmopolitan)
Izvor: S media, foto: Gulliver/Thinkstock