Podatak da jela od pecuraka ne smeju da se podgrevaju, jer tom prilikom izlucuju otrovne materije, cista je zabluda. Ipak, ima nešto što ne treba da radite kada je rec o ovoj hrani. Naime, ukusne i bogate hranljivim materijama, pecurke su našle široku primenu u ljudskoj ishrani. Koriste se sveže, konzervisane, sušene, kao glavno jelo, kao povrce za dopunu drugim jelima ili se kao zacin stavljaju u supe, sosove, paštete, razne nadeve, obogacujuci jela izvanrednim ukusom.
Medutim, bogatstvo hranljivih materija u pecurkama, prvenstveno belancevina i raznih azotnih materija, želudac teško vari, tacnije, želudacni sokovi svare najviše trecinu tih sastojaka prisutnih u pecurkama, piše "Politikin zabavnik".
Zbog toga se savetuje da se pecurke ne spremaju u velikim kolicinama, pa odatle zabuna da su otrovne ako se podgrevaju. Dakle, pecurke smeju da se podgrevaju, ali samo u narednih 24 sata od spremanja, kao i bilo koju drugu vrstu hrane na bazi mesa.
Naravno, u meduvremenu ih treba cuvati na hladnom mestu.