Na pijace je najzad stiglo osvežavajuce bobicasto voce grožde, pa s tezgi prosto mame mirisni grozdovi neverovatne slasti. Osim što je ukusno, grožde je i veoma zdravo, cuva imunitet, a zbog velike nutritivne i dijetetske vrednosti deluje kao prirodni lek za organizam.
Ukusno voce, grožde, važi za rajski slatkiš, a osim što osvežava, svojim sastojcima cuva imunitet organizma.
Ovo osvežavajuce bobicasto voce najcešce se jede cim sazri ili kada je potpuno osušeno i formirano u slatke groždice, koje se koriste i u pripremi raznih slatkih i slanih jela. Od grožda se pripremaju ukusna vina koja osvežavaju i doprinose ocuvanju zdravlja organizma.
Grožde ima velike nutritivne i dijetetske vrednosti i zahvaljujuci svojim svojstvima deluje kao prirodni lek za organizam.
Ovo voce bogato je flavonoidom, koji utice na cišcenje organizma i borbu sa toksicnim supstancama koje unosimo ishranom. Najpoznatiji izvor flavonoida je sok od crnog grožda, a ima ih i u vinu.
Blagotvorni sastojci grožda održavaju lepotu kože i kose, a uticu i na smanjenje telesne težine.
Zbog efikasnog uticaja svežeg grožda na višak kilograma, sve je popularnija dijeta na bazi ovog voca.
Preporucuje se konzumiranje grožda svakodnevno za užinu, umesto slatkiša i grickalica.
Grožde pruža osecaj sitosti i tako umanjuje glavne obroke, a prilagodava navike zdravoj i ukusnoj užini.