Slatke, aromaticne i socne breskve nagrada su za nepce, ali su i odlicni saveznici u borbi za bolje zdravlje. Na listi blagotvornih dejstava su detoksikacija, zaštita od bubrežnih bolesti i ocuvanje vida, hidriranje kože i „brisanje“ podocnjaka i sitnih bora.
Dobrobiti od redovnog jedenja breskvi dobro su poznate ljubiteljima ovog slasnog voca. Oni koji ih izbegavaju zbog dlacica ili iz bilo kog drugog razloga, trebalo bi da razmisle još jednom, porucuju nutricionisti.
Poreklom su iz Kine, ali odavno su stekle obožavaoce u krajevima udaljenim hiljadama kilometara od te azijske države.
Rec je o bogatom izvoru vitamina, minerala i brojnih drugih korisnih materija. Slatke su, aromaticne i veoma socne.
Lekari upozoravaju da širom sveta ljudi imaju problema sa vidom zbog manjka beta karotena. Spas za njih mogle bi da budu breskve, jer zahvaljujuci toj materiji mogu da podstaknu cirkulaciju u celom telu i na taj nacin poboljšaju stanje.
Svakodnevno u organizam unosimo brojne toksine koji kada se natalože mogu ugroziti bubrege.
Socni plodovi sadrže velike kolicine vlakna i kalijuma koji su odlicni saveznici u borbi protiv bolesti bubrega, a mogu smanjiti i rizik od pojave cireva.
Prema recima strucnjaka, plodovi, cija boja varira od narandžastih tonova do bordo nijansi, cuda cine i za kožu.
Zahvaljujuci vitaminu C hidriracete se iznutra, a uvek možete racunati na breskve pri uklanjanju tamnih podocnjaka i sitnih bora. Sve što je potrebno je da prislonite krišcice oko umornih ociju.