Izaberite voće po svojoj želji i napravite lak i osvežavajući kolač koji će oduševiti ukućane.
Foto: Profimedia
Sastojci:
200 g bobičastog voća160 g putera120 g šećerakesica vanilin-šećera3 jajeta1 dl jogurta220 g brašna50 g gustinakesica praška za pecivo100 g šećera u prahu3 kašike limunovog soka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Puter umutite sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte jaja i jogurt. Pomešajte brašno, gustin, prašak za pecivo, pa dodajte u masu i izmešajte.Polovinu testa razlijte po podmazanom četvrtastom dubokom plehu posutom brašnom. Odozgo rasporedite polovinu bobica, pa ostatak testa. Pospite ostatkom bobica. Pecite oko 70 minuta. Izvadite i ostavite 20 minuta u kalupu da se hladi. Izručite kolač i pustite ga da se sasvim ohladi.Pomešajte šećer u prahu i limunov sok, pa kolač premažite glazurom.
Vreme pripreme: 70 minuta
Recepte piše: Marija Jakob