Uvreženo mišljenje da krastavac nema nikakvu hranljivu vrednost potpuno je pogrešno. Njegov biološki sastav, koji cine minerali i vitamini, pokazuje suprotno. Bogat je vitaminima B i C, cisti od otrova, leci mamurluk i dijabetes, pomaže prilikom gubitka suvišne telesne težine, reguliše probavu i krvni pritisak, smanjuje holesterol, olakšava bolove koje uzrokuje artritis.
Krastavci su cetvrto najuzgajivanije povrce na svetu i jedno od najboljih za celokupno zdravlje organizma. O njima se cesto govori kao o „superhrani", i to sa razlogom.
Bogati su vitaminom B, hidriraju telo i daju dnevnu dozu vitamina C.
Krastavci su 95 odsto voda, što znaci da hidriraju telo i pomažu pri uklanjanju suvišnih toksina.
Koža i kosa takode napreduju zbog krastavaca. Pomažu u rastu kose, a takode deluju protivupalno na kožu.
Neki sastojci krastavaca deluju tako da suzbijaju razlicite vrste maligniteta, kao što je rak dojke, jajnika ili prostate.
Otklanjaju neugodan zadah, lece mamurluk i dijabetes, pomažu prilikom gubitka suvišne telesne težine, regulišu probavu i krvni pritisak, smanjuju holesterol, olakšavaju bolove koje uzrokuje artritis.