Foto: Profimedia
Nijedna žena ne voli da "dole" miriše čudno, pa je zato preporučljivo da znate od koje hrane "dolaze" neprijatni mirisi... Parola „tvoje telo je rezultat onoga što jedeš“ nije samo tamo neka fraza, već čista istina, koja se ne odnosi samo na celulit, salo i strije, opušten stomak, već i na intimne delove našeg tela, odnosno vaginu.
Kao što negujemo kompletno telo, tako bi trebalo da se sa jednakim zanimanjem bavimo vaginom, bez obzira što ona sama radi veći deo posla uz pomoć prirodne kiseline i „zdravih“ bakterija.
Ono što najviše može da utiče na zdravlje naših intimnih delova, pogotovo na miris (pa samim tim i ukus) jeste konzumiranje određenih namirnica koje menjaju vrednost kiseline koju ima vagina.
Na primer, ljuti začini, beli i crni luk, crveno meso, mlečni proizvodi, brokoli, špargla i alkohol mogu da poremete nivo kiseline, dok voće i voćni sokovi prouzrokuju da vaša vagina dobije određenu „slatkoću“. Ono što treba takođe da znate je da bilo koji efekat da se desi, neće trajati duže od 3 dana.
Tako da kada ubuduće krenete da jedete za dvoje (za sebe i vašu vaginu, na to smo mislili), preporučljivo je da konzumirate voće, povrće i dosta vode. Pogotovo se savetuje grčki jogurt koji je odličan za balans ph vrednosti u vašoj vagini , tj njenoj kiselini.
Takođe, nije na odmet da smanjite unos šećera, s obzirom da osobe koje imaju nekontrolisano visok nivo šećera u krvi koji vodi ka dijabetisu, su daleko podložnije da obole od kandide.